joi, 11 iunie 2009

Undeva in Balcani...kiar in Romania

Doua evenimente de ieri mi-au intarit convingerea ca in Romania totul este aparte. Mai altfel. Mai romanesc. De multe ori grotesc.

DimineataHalul in care a fost kinuita vacuta aia nu are de a face nici cu agricultura, nici cu pretul laptelui, cu nimic. Doar cu specificul nostru national de a face permanent circ. Sa nu ma intelegeti gresit. Oamenii aia au dreptate. Sunt total de acord cu ei, dar nu asa atragi atentia gevernantilor. Sunt probleme mari de tot in agricultura romaneasca. Nu pot insa fi de acord cu gestul de a tarai dupa tine un biet animal si de a-l folosi pe post de proiectil impotriva jandarmilor.

Seara"Ultrasii" dinamovisti si-au aratat din nou limitele. Au intrat pe teren la Pitesti au vrut sa ii bata pe jucatori.I-au scuipat cu forta si au facut ce stiu ei cel mai bine, CIRC si SCANDAL. Aici problema e mai complexa. Fortele de ordine s-au aratat din nou depasite de situatie. Stewarzii aia caraghiosi nu stiau ce se intampla. Erau speriati de mamaa focului cand au intrat "baietii" pe teren. Nu stiau ce le-a intrerupt spartul molcom de seminte. In Anglia, baietii aia ar fi fost luati pe sus de stewarzi. Dnii jandarmi au venit dupa o suta si ceva de ani si s-au pierdut repede cand fotbalistii lui Dinamo au intervenit si nu i-au lasat sa ii cocoseze cu bataia pe recalcitranti. De condamnat e si atitudinea lui Danciulescu. Cum isi permite el sa intervina si sa ii ia la rost pe jandarmi? Baietii in bleu-marin trebuiau sa fie mult mai fermi. Astfel de evenimente am mai vazut prin Bolivia, Madagascar, Vietnam sau alte tari cu traditie in fotbal.

Concluzia e simpla...Daca e ceva la care ne pricepem in tarisoara asta e circul si penibilul. Daca ar fi concursuri la aceste doua discipline cu siguranta am fi campioni mondiali.


0 comentarii:

Blogger template 'Fundamental' by Ourblogtemplates.com 2008.

Jump to TOP

Blogger templates by OurBlogTemplates.com